2022-05-14 13:34:31• hírek • Szatmár.ro

A csengeri iskola labdarúgócsapata nyerte a Rákóczi-vándorkupát

Második alkalommal szervezte meg a Rákóczi Ferenc Általános Iskola a Rákóczi-vándorkupát, idén a Csengeri Általános Iskola csapata hódította el a serleget.

Hagyományteremtő céllal először 2019-ben szervezték meg az iskolák közti bajnokságot, amit akkor az Óvári Általános Iskola csapata nyert meg, a kupa pedig egy évre hozzájuk került. Vagyis egészen pontosan három évre, mivel a bekövetkezett világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben elmaradt a torna, így a serlegnek nem volt lehetősége új vitrinbe kerülni.

Idén viszont minden körülmény adott volt az immár nemzetközi szintű iskolák közti foci-bajnokság megszervezésére, melyre végül 10 csapat jött el.

A szervezők úgy döntöttek az eddigi megyei jelleget kiterjesztik, és meghívásos alapon távolabbról, Arad és Maros megyéből, illetve Magyarországról is hívnak iskolai focicsapatokat. Így vett részt az idei tornán az Aradi Csíki Gergely Általános Iskola csapata, vagy éppen a Csengeri Általános Iskola csapata is. Sőt, Tokajról, Nyíregyházáról és Marosvásárhelyről is kellett volna érkezzenek iskolák, de ők sajnos végül nem tudtak részt venni az eseményen.

A torna tehát így tíz csapattal került lebonyolításra, melyeket a szervezők két ötös csoportba sorsoltak, csoporton belül pedig mindenki játszott mindenkivel, majd a csoportelsők a döntőt, míg a csoport-másodikok a kisdöntőt játszották.



Eredmények:

Ami pedig az eredményeket illeti, a torna győztese a Csengeri Általános Iskola csapata volt, akik a házigazda Rákóczi Ferenc Általános Iskola legényeit győzték le a döntőben, míg a bajnokság bronzérmese a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csapata lett.

A bajnokság gólkirályi címét a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, Ádámkó Balázs érdemelte ki, míg a torna legjobb játékosának járó elismerést a csengeri Balogh Alex. A legjobb kapusnak járó dicséretet a rákóczis Igaz Szabolcs kapta.

A tornát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Rákóczi Ferenc Általános Iskola szülői bizottsága, valamint egy szatmári cég támogatta. 













Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: